top of page

“Erittäin hyvän elämän perusasiat kunnossa”


– Hämäläiset nauttivat Oriveden palveluista ja harrastustarjonnasta


Tampereelta muuttaneet Markus ja Jenni kertovat, kuinka heidän arkensa sujuu Orivedellä.


MARKUS JA JENNI HÄMÄLÄINEN muuttivat Tampereelta Orivedelle sen sijainnin vuoksi yli kymmenen vuotta sitten. Pariskunta on sittemmin kotiutunut uudelle paikkakunnalle kolmen lapsensa kanssa erinomaisesti.


“Orivesi on ollut kiva paikka asua, ja palvelutarjonta on täällä oikein hyvä. Harrastusmahdollisuudet täällä ovat todella laajat ja kehittyvät jatkuvasti. Orivedellä on tilaa rakentaa omannäköistä elämää”, Markus kertoo.


Perheen esikoinen, Emmi, 11, pohtii Oriveden olevan kotipaikkana rauhallinen ja sopivan kokoinen. Emmi kehuu myös Oriveden hiihtolatuja ja kouluja.


Harrastusmahdollisuuksia kitaratunneista triathloniin


Urheilusta pitävät Hämäläiset ovat innokkaita hiihtäjiä, ja heidän lapsensa hiihtävät kilpaa. Orivesi onkin hiihtäjän unelma, sillä siellä sijaitsevat Pirkanmaan parhaat ladut. Kun Hämäläiset eivät ole hiihtämässä, he urheilevat jalkapallon, voimistelun tai triathlonin parissa. Perheen kuopus Eetu, 7, tykkää myös käydä erityisesti hiljattain avatulla pumptrack-radalla ajamassa BMX-pyörällään.


Hämäläiset ovat löytäneet Orivedeltä myös musikaalisia harrastuksia. Emmi käy kansalaisopistossa kitaratunneilla, ja Elmeri, 9, puolestaan lyhyillä soittotunneilla. Elmerillä on Down-syndrooma, mutta hän on päässyt monenlaiseen harrastustoimintaan sujuvasti mukaan.Palvelutarjonta saa kiitoksia


Markus ja Jenni kehuvat Oriveden palveluita lapsiperheen näkökulmasta. Markuksen mukaan Orivedellä on erittäin hyvän elämän perusasiat kunnossa lapsiperheille. Erityisesti koulut saavat kiitosta sekä vanhemmilta että Rovastinkankaan koulussa käyvältä Emmiltä.


“Koulussa ei ole liian paljon oppilaita ja luokkakoot on pienet. Kaikki tulee hyvin toimeen keskenään. Minusta on paljon mukavampaa olla pienessä ryhmässä kuin isossa. Meillä on hyvät välkkäalueet ja hiihtoladut lähtee ihan koulun vierestä”, Emmi pohtii.


Myös Elmerin koulunkäynti on sujunut mallikkaasti, ja hän on sopeutunut tavalliseen luokkaympäristöön hienosti.


“Elmeri on ollut integroituna ala-asteella normaalissa luokkaryhmässä avustajan kanssa. Meistä on todella hienoa, että tällainen järjestely on saatu onnistumaan. Se ei olisi välttämättä ollut mahdollista isommassa kaupungissa”, Markus sanoo.


“Down-lapset oppivat parhaiten mallista, joten Elmerille on ollut tärkeää olla tavallisessa luokassa mukana. Oriveden kaltaisessa kaupungissa Elmeri on voinut myös harjoitella itsenäistä kulkemista kouluun, koska se sijaitsee niin lähellä. Itsenäisen kulkemisen harjoittelu on tulevaisuuden kannalta todella merkityksellistä”, Jenni kertoo.


MATTILANNIITYSTÄ PIAN MYYNTIIN TONTTI + TALO -PAKETTEJA

– alueella vielä vapaita rakennuspaikkoja


UUSI MATTILANNIITYN ASUINALUE rakentuu aivan Oriveden keskustan ja ulkoilureittien viereen, kotoisasti keskelle kaupunkia.


DEN Finland Oy varasi Mattilanniitystä neljä tonttia, joille yhtiö toteuttaa yhteistyökumppaneidensa kanssa Tontti + talo -paketit. DENin Tontti + talo -paketti on uusi omakotitalo tontteineen ulkomaalausta ja nurmimultaa myöten. Loppuun asti pitävä budjetti on tiedossa hankkeen alusta lähtien. Asiakas pääsee suunnittelemaan tulevan kotinsa sisustuksen. Pakettien myynti käynnistyy muutaman viikon sisällä.


Jos valmiin ratkaisun ostaminen ei tunnu omalta vaihtoehdolta, on Mattilanniityssä vapaana vielä useita oivallisia rakennuspaikkoja.


”Uskomme vahvasti alueen vetovoimaan. Mattilanniityllä on harvinaisen hyvä sijainti luonnon helmassa keskustan palvelujen äärellä. Tilavat tontit mahdollistavat maalämmön käytön ja etelään avautuva Mattilanniitty sopii hyvin myös aurinkoenergian hyödyntämiseen. Orivedelle on myös kätevä junayhteys”, kertoo kaupungin elinvoimajohtaja Tuija Aro.


Orivedellä halutaan luoda mahdollisimman miellyttävät ja helpot olosuhteet asumiseen. Oriveden kaupunki palkittiin syksyllä 2022 erityisen ansiokkaasta terveyden ja hyvinvoinnin edistämistyöstä. Orivesi oli myös Suomen liikkuvin kunta -finalisti tammikuun Urheilugaalassa.


”Olemme hyvää vauhtia luomassa Orivedestä poikkeuksellisen viihtyisää, hyvinvoivaa ja liikkuvaa kaupunkia. Haluamme olla jatkossakin asukkaiden hyvinvointia esimerkillisesti edistävä kunta”, kaupunginjohtaja Juha Kuusisto sanoo.


Ota yhteyttä:

Oriveden kaupungin tontit:

vt. kaavoituspäällikkö Tea Jylhä, p. 050 329 5303, tea.jylha@orivesi.fi


DENin Tontti + talo -pakettien myynti:

Kiinteistömaailma Orivesi,

p. 040 120 5010 (Pasi Bergqvist) tai p. 040 120 5001 (Tiina Bergqvist), orivesi@kiinteistomaailma.fi

Comments


bottom of page