top of page

Lisää tuottavuutta kestävällä keraamisella moottorin suojakäsittelylläKotimaisen Oy RVS Technology Ltd:n kehittämä ja patentoima moottorien ja muiden mekanismien kitkapintojen RVS Technology® -käsittely pienentää tutkitusti ajoneuvojen polttoaineenkulutusta ja päästöjä. Kalusto kestää pidempään ja sen huoltotarve sekä seisokit vähenevät. RVS-teknologia tuo ammattiliikenteeseen luotettavuutta ja tehokkuutta, ja on samalla ympäristön kannalta kestävä valinta.


RVS Technology -käsittely perustuu erittäin liukuvaan ja kestävään tribokeraamiseen pintaan, joka muodostuu koneen osien kulumiselle alttiille kitkapinnoille. Keraaminen pintarakenne suojaa ja kunnostaa metallisia kitkapintoja, mikä pidentää niiden elinkaarta.


Polttoaineen kulutus ja päästöt laskevat


Kestävän ja liukkaan pinnan ansiosta moottorin mekaaninen vastus ja kuluminen vähenevät. Samalla polttoaineen kulutus laskee ja päästöt vähenevät. Polttoaineen kulutus laskee henkilöautoilla tutkitusti noin 5 prosenttia ja raskaalla kalustolla on todettu jopa 10–12 prosentin säästöjä.


”Hiilidioksidipäästöt pienenevät vähintään yhtä paljon kuin fossiilisen polttoaineen kulutus. Lisäksi RVS ”tiivistää” moottoria, jolloin ohivuodot pienenevät ja puristussuhteet palautuvat ja tasoittuvat. Näiden kautta tulevat päästösäästöt ovat yleensä vielä suuremmat kuin polttoaineen kulutuksen säästöt”, Oy RVS Technology Ltd:n toimitusjohtaja Raimo Grönroos toteaa.


Huoltotarve ja seisokit vähenevät


Henkilöautojen, työkoneiden sekä kuorma-autojen moottorit, vaihteistot ja muut mekanismit on helppo kunnostaa räätälöityjen RVS-Technology -ammattituotteiden avulla.


RVS on ainoa teknologia, jolla on kyky kunnostaa kitkapintoja – jopa niiden alkuperäiseen muotoon. Uusi pintarakenne syntyy autoreaktiivisesti ilman, että kunnostettavaa laitetta tarvitsee purkaa. Näin kitkapintojen kunnostus ei aiheuta seisokkia ja tuotannonmenetystä.


Käsittely tehdään auton öljyntäytön kautta, jolloin suojakäsittely leviää tehokkaasti moottorin jokaisen kitkapintaparin väliin. Käsittelyn vaikutukset kestävät jopa 100 000 ajokilometriä.


”Sekä värinärasitus että lämpörasitus vähenevät, ja kahden komponentin pintojen kohtaaminen tapahtuu ylipäätään paljon aiempaa pienemmin rasituksin, jolloin komponentin käyttöikä kasvaa tutkitusti jopa 50 prosenttia ja moottorin teho sekä vääntö paranevat 3–4 prosenttia”, Grönroos kertoo.


Grönroosin kertoo, että RVS-teknologiaa tullaan tarjoamaan myös julkisuuteen nousseen Helsingin uuden Raide-Jokerin kiskomeluongelman hillitsemiseen.


”Kirskunta radan mutkissa hiljenee merkittävästi, jos kiskojen ja raitiovaunun pyörien laippojen väliin saadaan syntymään tribokeraamia”, Grönroos toteaa.


”Uskon, että RVS:stä on hyötyä myös armeijan kalustossa. Jopa ihmishenkiä saattaisi pelastua”, hän lopettaa.


Testattu ja tehokkaaksi todistettu


Meillä on yli 20 vuoden kokemus RVS-teknologiasta. Kolmas patentoitu tuotesukupolvi on käytössä ja neljännen sukupolven patenttikin on hyväksytty. Stabiili lopputulos on parantunut koko ajan. Vuosien aikana RVS-teknologiaa ovat testanneet niin arvostetut tutkimuslaitokset kuin monilla eri aloilla toimivat loppukäyttäjätkin. Muun muassa kolme tunnettua saksalaista testilaitosta on testannut RVS:n ja todennut sen toimivaksi ja tehokkaaksi”, Grönroos toteaa.


Lisätietoja: www.rvs.fi

Comments


bottom of page