top of page

Avoin sähköauton latauksen hallintajärjestelmä avaa sähköurakoitsijoille ja suunnittelijoille pääsyn kasvavalle markkinalleWatteryn avoin latauksenhallintajärjestelmä tarjoaa sähköurakoitsijoille ja -suunnittelijoille uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia nopeasti kasvavalla vihreän liiketoiminnan markkinalla. Watteryn järjestelmä ei ole laitteistosidonnainen, mikä mahdollistaa latausasemien ja laitteiden vapaan kilpailutuksen ja tarjoaa tilaajalle tulevaisuudenkestävän kokonaisuuden, joka sisältää kaiken latausasemien tarvitseman dynaamisesta kuormanhallinnasta laskutukseen.


Watteryn latauksenhallintaohjelmiston kehityksen taustalla on sähkökonsulttitoimisto, joka lähti omista tarpeistaan käsin kehittämään sähköautojen laitesidonnaisuuksista vapaata latauksenhallintajärjestelmää.


”Huomasimme, että markkinoilla ei ollut sellaista lataustuotetta, jota haluaisimme asiakkaillemme tarjota sähkökonsultin roolissa. Siitä syntyi spinoffina oma hankkeensa, jota aloimme kehittää konsulttitoimiston alla, ja viime vuoden alussa Wattery eriytettiin omaksi yhtiökseen”, Wattery Oy:n toimitusjohtaja Pekka Tiainen kertoo hankkeen taustoista.


Täyttää markkina-aukon


Vastaanotto on Tiaisen mukaan ollut valtavan hyvä.


”Monet sähköurakoitsijat kertovat kaivanneensa kaltaistamme toimijaa. Wattery sopii alan ammattilaisille täydellisesti, koska kehitimme järjestelmää aluksi omiin konsulttitarpeisiimme. Aikaisemmin urakoitsijat eivät ole saaneet mahdollisuutta tuoda asiakkaalle kokonaisratkaisua, Tiainen sanoo.


Markkinoilla on kyllä muitakin teoriassa avoimia ratkaisuja, mutta niissä urakoitsijat joutuvat sitoutumaan valmiisiin tuotepaketteihin ja -merkkeihin. Tuotekatteet menevät päämiehelle, eikä alihankkijaksi oteta kuin tietyt urakoitsijat. Ulkopuolinen kilpailija ei edes pääse mukaan kilpailuun latauspisteitä toteuttamaan.


Avaa pelikentän kaikille


Wattery muuttaa kaikille avoimena palvluntarjoajana pelikentän. Watteryn avulla suunnittelija ja urakoitsija pääsevät mukaan tarjouskilpailuun vapaasti valitsemillaan lataustuotteilla.


”Mahdollistamme laajemman kilpailun, eli kahden tarjoajan sijaan kilpailussa voi olla mukana kymmenen tarjoajaa, mikä painaa myös hintoja alaspäin. Varsinkin kun muut tarjoajat tietävät, että kilpailussa on mukana kaltaisemme latauslaitteiden tarjoajista riippumaton toimija”, Tiainen havainnollistaa.


Tilaajana toimiva taloyhtiö tai yritys saa näin edullisemman latausjärjestelmän käyttöönsä. Avoin OCPP-hallintajärjestelmä takaa, että tulevaisuudessakin asiakas saa aina parhaan ja kustannustehokkaimman vaihtoehdon, jos hänellä on tarvetta laajentaa tai uusia latauslaitteistoaan.


Käyttäjät maksavat todellisen käyttönsä mukaisesti, eli käyttäjän kannalta Wattery on tasapuolinen järjestelmä.


Wattery antaa mielellään apua toteutuksessa


“Loppuasiakasta konsultoimme paljon ratkaisuvaihtoehdoissa sekä lainsäädännön vaatimuksista. Yksi tärkeimmistä tehtävistämme on jakaa tietoa ja osaamista.”


Myös urakoitsijoille tarjotaan teknistä apua latauskohteen toteuttamisessa. ”Käymme esimerkiksi piirustuksia ennakolta läpi ennen kohteen toteutusta. Meillä on jo kahdeksan vuoden kokemus latausmarkkinoista, ja urakoitsija sekä suunnittelija saavat meiltä kaiken toteutukseen tarvittavan tiedon. Me teemme urakoitsijan ja suunnittelijan elämästä helppoa”, Tiainen sanoo.


Lisätietoja: www.wattery.ioComments


bottom of page