top of page

PayiQ toi hiiliseurannan lippuihinsaEnsin pandemia pysäytti PayiQ:n myynnin, sitten se vauhditti yhtiön vahvaan kasvuun. Nyt yhtiö lanseeraa sovellukseensa toiminnon, jonka avulla liikkumisen hiilijalanjälkeä voi seurata ja vähentää.


Digisiirtymän vauhdittama PayiQ tarjoaa hiiliseurantaa lippuihinsa


Tänä vuonna kymmenen vuotta täyttävälle turkulaiselle PayiQ:lle pandemia oli ensin katastrofi, sitten kasvun katalyytti. PayiQ rakentaa, räätälöi ja toimittaa digitaalisia liputusjärjestelmiä, joita käyttää jo puoli miljoonaa suomalaista, ennen kaikkea joukkoliikenteessä, mutta myös tapahtumissa.


Aluksi pandemia hyydytti joukkoliikenteen käytön, mutta sitten kuluttajat ottivat digiloikan monissa palveluissa, myös joukkoliikenteen lippujen ostossa. Nyt kun pandemia on ohi, PayiQ:n järjestelmien kautta tapahtuva lippujen myynti on huimassa kasvussa.


Seuraavaksi yhtiö aikoo vakuuttaa sidosryhmänsä siitä, että digitaalinen liputusjärjestelmä voi olla työkalu ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Liikenteen hiilijalanjälki on kaikista päästöistä vaikeimmin hillittävä. Yksi syy tähän on reaaliaikaisen luotettavan tiedon puuttuminen. Nyt tähän saadaan odotettu muutos.


PayiQ on juuri lanseerannut järjestelmäänsä GreenImpact-toiminnallisuuden, jonka avulla hiilijalanjälkeä on mahdollista seurata ja analysoida reaaliaikaisesti sekä kulkumuotokohtaisesti. Seuranta voidaan myös pelillistää. Vähäpäästöisellä liikkumisella kuluttaja voi tienata ilmastokolikoita ja yritykset tai alueet voivat kilpailla keskenään siitä, missä liikutaan fiksuimmin.Juuri nyt PayiQ:n ponnistelut kohdistuvat yrityksiin, jotka voivat hyötyä ensimmäisinä palvelun mahdollisuuksista. Paikallisen yhteistyön avulla yritys voi tarjota asiakkailleen vaikkapa alennuksia ilmastokolikoita vastaan ja samalla kerätä tietoa siitä, mistä ja miten asiakkaat löytävät tiensä liikkeeseen.


Toinen suuri potentiaali yritysmaailmassa ovat työsuhdeliput ja niihin yhdistettävä päästöjen pudotuskilpailu. Seuraamalla henkilökohtaista hiilijalanjälkeään työntekijät voivat kisata leikkimielisesti keskenään tai vaikkapa saman yrityksen eri toimipisteet toisiaan vastaan. Kun yritykset on saatu mukaan, on aika levittää GreenImpact-kisahenkeä myös kaupunkien ja alueiden välille.


PayiQ Tickets on mobiilisovellus, jolla voi ostaa bussilippuja 34 eri kaupungissa sekä kaukoliikenteen matkalippuja. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi App Store ja Google Play -kaupoista. Useilla kaupungeilla, kuten esimerkiksi Turun Fölillä on sovelluksesta oma paikallinen versionsa.


GreenImpact on PayiQ Ticketsin lisätoiminto, jonka avulla matkustaja voi seurata, kuinka paljon hiilidioksidia omat liikkumisvalinnat säästävät ja samalla hankkia rahanarvoisia palkintoja. Se mahdollistaa myös kilpailun kaupunkien tai yritysten kesken siitä, ketkä säästävät eniten hiilidioksidia.Comments


bottom of page